top of page

KLEUREN

Hieronder vind je de meest geprezen hoogwaardige RAL-kleuren, uiteraard zijn er nog meer dan 400 kleuren voor binnen én buiten beschikbaar.

Een aluminium raam is altijd een lust voor het oog!

De keuze van het kleuringsprocédé biedt je de mogelijkheid om subtiele nuances en originele effecten te creëren waardoor je woning volledig in lijn ligt met jouw persoonlijkheid en creativiteit.

Ook de onderhoudsarme structuurlakken (coatex) zijn verkrijgbaar in een breed gamma van kleuren

Voor binnen- en buitenzijde kan men opteren voor verschillende kleuren.

Dit is slechts een representatieve weergave, bedoeld om u een idee te geven van de kleurschakering. De weergave van de kleur wordt beïnvloed door kalibratie van uw beeldscherm, de settings van het bestandsprogramma en uw printerinstellingen. Dit beeld kan dan ook in geen enkele wijze gebruikt worden om de kleurechtheid van de kleur met deze Ral nummer aan te tonen.

Anker 1

EFFECTEN : POEDERLAKKEN

MAT OF GLANZEND EFFECT

Het poederlakprocédé geldt voor alle 400 RAL-kleuren die worden aangeboden, naar keuze zowel in matte als glanzende uitvoering. Het effect is tevens perfect homogeen.

STRUCTUUREFFECT

De Coatex -of structuurlak werd speciaal ontwikkeld om aan het oppervlak van de raam -en deurprofielen een structuureffect te geven. Dit kan zowel in matte als metalliek uitvoering voor nieuwbouw als renovatie. Coatex is tevens bijzonder onderhoudsvriendelijk en beter bestand tegen krassen.

BICOLOR

Anker 2

ONEINDIG VEEL COMBINATIES

Bij Reynaers Aluminium heb je de mogelijkheid om je ramen langs de buitenzijde verschillend te kleuren dan langs de binnenzijde.

Zo sluiten je ramen en deuren perfect aan op je interieur terwijl ze langs de buitenzijde aansluiten bij de architectuur van je buitengevel.

Dit geeft elke bouwer of verbouwer een ongekende vrijheid aan keuzemogelijkheden.

EFFECT : ANODISEREN

Anker 3

ALUMINIUMSTRUCTUUR

Anodisatie is aluminiumprofielen kwalitatief hoogstaand beschermen.

Hierbij worden de profielen eerst ontvet en gereinigd.

Daarna worden ze in een chemisch bad gedompeld waar een gecontroleerde oxidatie plaatsvindt: zo worden de poriën van de profielen geopend.

Vervolgens worden de profielen in een bad van metaaloxide gekleurd.

Tot slot worden de poriën terug gesloten in een speciaal stoombad.

Dit Procédé volgt de richtlijnen van de Europese norm 'Qualanod'

 

Typisch aan anodisatie is dat het oorspronkelijke structuurraster van aluminium wordt behouden.

Gezien de structuur nooit 100% homogeen is, bewaren je ramen een organische eigenschap die naargelang de lichtinval verschillende nuances opwekt.

Reynaers ramen en deuren kunnen uitgevoerd worden in de meest pure anodisatie zonder kleuring (natuur) of in de tinten zwart, champagne of brons waarbij de aluminiumstructuur duidelijk zichtbaar blijft.

TOPKWALITEIT GEGARANDEERD

Anker 4

10 JAAR GARANTIE

De aluminiumprofielen dragen het label Qualicoat of Qualanod, respectievelijk voor de gelakte of geanodiseerde profielen.

Deze labels garanderen de kleurhechting, kleurechtheid en kleurvastheid van de aluminiumprofielen.

Reynaers geeft 10 jaar garantie op kleurhechting en 10 jaar garantie op kleurechtheid.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK

De aluminium ramen en deuren van Reynaers vragen heel weinig onderhoud. Zo heeft bijvoorbeeld de microstructuur van de Coatexlak een regenafstotende karakter, waardoor vuil minder kans krijgt om zich aan het raam te hechten.

Voor het reinigen van alle ramen en deuren volstaat een spons, zuiver water en een neutraal reinigingsproduct.

De juiste Reynaers onderhoudsproducten zijn verkrijgbaar bij Allivan.

DUURZAAM

De kleurlakken van Reynaers Aluminium zijn speciaal ontwikkeld om te beantwoorden aan de specifieke eisen aangaande hechting, duurzaamheid, UV-bestendigheid en verkleuring.

Daarnaast presteren alle procédés optimaal op het vlak van slijt -en krasbestendigheid.

 

Kom zeker eens lang op Allivan voor het juiste kleuradvies.

bottom of page