top of page

ISOLATIE

Perfect geïsoleerd... in alle openheid

De aandacht voor het algemeen energieverbruik is sterk toegenomen. Ook Reynaers aluminium is begaan met het milieu en investeert volop in het verbeteren van de energie-efficiëntie van je woning. De nieuwste Reynaers profielen houden nu al rekening met de toekomstige Europese energieregelgevingen voor nieuwbouwwoningen of renovatieprojecten. Daarnaast is Reynaers ook de pionier op het gebied van oplossingen voor luchtdichtheid bouwen. Passiefconstructies en toepassingen voor lage-energie woningen. Allemaal ingegrepen die je energieverbruik fors kunnen verminderen en een extra reden om voor aluminium te kiezen.

RAMEN EN DEUREN VAN REYNAERS ALUMINIUM : ISOLATIE EN VENTILATIE

 

Goed isoleren is belangrijk. Voor je energiefactuur aan het einde van de maan en om te voldoen aan de geldende regels bij het bouwen of renoveren van een woning. Gelukkig houden de Reynaers raam -en deurprofielen rekening met al die factoren.

Kiezen voor Reynaers ramen en deuren is kiezen voor thermisch en akoestisch geïsoleerde profielen. Niet allen de koude hoort buiten, ook lawaai is niet aangenaam in je woning. Daarom zijn Reynaers profielen thermisch onderbroken, voorzien van een polyamidestrip en een akoestische dichting. Die voorkomen binnendringende koude en lawaai. Reynaers heeft verschillende reeksen in zijn gamma, die telkens meer of minder geïsoleerd zijn. Zo is er altijd een profiel dat bij de aard van je project past.

 

Isolatie alleen is niet voldoende. Doordat we onze woningen steeds beter isoleren blijven schadelijke stoffen zoal vocht en CO2 meer in de lucht hangen. Daarom is ventilatie van groot belang. Bij Allivan werken we voor ventilatie samen met Renson. dit ventilatierooster wordt geïntegreerd in je raam -of deurkader.

 

 

WAT IS DE U-WAARDE?

 

Isolatie is van groot belang bij het kiezen van je nieuwe aluminium ramen en deuren. Hoe weet je welk geïsoleerd profiel best bij jou isolatiebehoeften past?

Maak kennis met de U-waarde! De mate waarin aluminium profielen geïsoleerd zijn, wordt uitgedrukt in door de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de warmteweerstand van het profiel en dus hoe beter de isolatie. Om de juiste match te vinden tussen je profiel en het glas in je ramen dien je rekening te houden met zowel de U-waarde van het glas als met de U-waarde van het profiel. Benieuwd naar welk Reynaers Aluminium profiel er bij jouw project past? Neem gerust contact op met ons Allivan maakt hiervoor graag tijd.

Door te isoleren ga je merkelijk minder energie verbruiken om je woning te verwarmen.
Zo bespaar je stevig op je maandelijkse kosten.
Tegelijk doe je ook Moeder Natuur een plezier.
Een efficiënt energieverbruik vermindert het broeikaseffect.

 

bron: reynaers.be

bottom of page